Hjem 5 brølere du bør undgå i din ansøgning

5 brølere du bør undgå i din ansøgning

Når du skal til at kaste dig ud i ansøgningen kan det virke som noget af et bjergbestigningsprojekt uden kompas. Til sammenligning med CV’et, der mest af alt fungerer som en liste over kompetencer, er ansøgningen mere en literrær udgave, hvor du uddyber og beviser hvorfor netop du skal være det nye teammedlem.

Når det kommer til ansøgningen, kan man sommetider stirre sig blindt på hvad dens egentlige funktion er. Det hele kommer ofte til at handle om præsentationen af dine kompetencer og erhvervserfaring, og dermed kan budskabet gå tabt. Du skal nemlig også argumentere for hvorfor du fortjener en plads ved frokostbordet i virksomheden.

Hvad enten du stadig mangler at påbegynde din ansøgning eller allerede er kommet i land, kan du bruge vores 5 punkter som en tjekliste for hvilke ting du bør afholde dig fra at gøre inden den kommer i virksomhedens besiddelse.

1Der bliver ikke set fremad

Mange har en tendens til at se ansøgningen som en kompakt og uddybende version af CV’et, men det er desværre en hyppig misforståelse. I modsætning til CV’et er ansøgningen en fremtidsrettet størrelse. Her fortæller du virksomheden hvad du kompetencemæssigt kan byde ind med hvis du fik chancen for at få foden indenfor. Når du inddrager dine opnåede resultater fra tidligere stillinger, og fortæller hvordan du kan omsætte de erfaringer i en fremtidig position hos virksomheden, holder du dig inden for et fremadrettet format, i stedet for bare at opremse erhvervserfaringer med et tilbagekiggende blik, som du i øvrigt allerede har gjort i CV’et.

2Ansøgningen er ikke målrettet

Noget af det, der tager længst tid med jobsøgningsprocessen, er at skræddersy ansøgningen til stillingsopslaget. Ikke desto mindre kan det få stor betydning for udvælgelsesprocessen jo mere du rammer plet med virksomhedens krav og forventninger til stillingen. Hvis du derfor sender en generaliseret ansøgning afsted, der ligeså godt kunne være skrevet til nogen andre, får virksomheden ikke et klart billede af hvordan du specifikt kan bidrage til deres værdier og kompetencekrav. Det gælder derfor om at matche dine færdigheder og erhvervserfaringer med det, der bliver efterspurgt i stillingsopslaget. På den måde gør du det nemmere for virksomheden at danne et overblik over hvad det er du kan byde ind med som potentiel fremtidig medarbejder. Du viser desuden også, at du har gjort dig umage, og sat dig ind i hvad virksomheden har brug for, hvilket også giver plus.

3Erhvervserfaringen bliver ikke omsat til virksomheden

En fejl man også kan støde på i ansøgningen, er manglen på beskrivelsen af hvordan du vil omsætte din tilegnede erhvervserfaring til virksomheden. I stedet kan man sommetider kun se beskrivelser af hvad ansøger har foretaget sig på sin tidligere arbejdsplads. Du skal derfor bygge dine påstande op med konkrete eksempler, der også involverer resultaterne for din præstation. Det gør det meget lettere for virksomheden at få et billede af ikke kun dine kompetencer men hvordan du vil bruge dem til deres fordel.

4Ansøgeren glemmer hvem modtageren er

Der skal ikke herske nogen tvivl om hvorfor det er man søger om at komme i job. Man har typisk valgt det pågældende stillingsopslag, fordi det indeholder en masse spændende arbejdsopgaver og erfaringsmæssige udviklingsmuligheder man rigtig gerne vil få del i. Den drivkraft lader sig overtage hos mange når ansøgningen kommer til at handle om hvilken værdi virksomheden kan tilføre ansøgeren både i forhold til nu og karrieremuligheder for fremtiden. Man glemmer simpelthen hvem ens modtager er. I stedet skal det derfor handle om hvad virksomheden vil få ud af dig. Hvilken værdi kan du tilføre virksomheden som medarbejder? Sørg for at du tydeligt får besvaret dette spørgsmål igennem hele ansøgningen. Husk altid hvem det er du skriver til. Virksomheden er mere interesseret i at høre hvordan du kan omsætte din tidligere erhvervserfaring til arbejdsværdi hos dem.

5Opsætningen er rodet

Når alt hvad der er relevant af erhvervserfaringer og kompetencer er blevet præsenteret i ansøgningen, glemmer folk sommetider, at indholdet i sig selv ikke er nok til at få virksomheden til at gribe til telefontasterne. Husk altid at ansøgningen skal fungere som en repræsentation af dig selv. Hvis du er afsender af en ansøgning uden orden og overblik, bliver det set som en refleksion af dig som medarbejder. Derfor skal du sørge for at sidde med en ansøgning, der autentisk afspejler dig som person og som medarbejder, og som stå stærkt for sig selv for at give et ordentligt billede af hvem du er.

Hjælp
Jobeffekt ChatBot dansk logo engelsk logo close
Jobson
Hej, jeg hedder Jobson.
Jeg er Jobeffekt’s ChatBot. Jeg kan hjælpe dig med at navigere på vores hjemmeside. Du kan finde hjælp til at skrive en ansøgning, udarbejde dit CV – og generelt få information om vores site. Klik på nedestående links og hvis du er i tvivl om noget, så skriv ”hjælp”.