Hjem Skab overblik

Skab overblik over din jobsøgningsprocess

Når du skal i gang med at søge dine udvalgte jobannoncer, er det vigtigt at både ansøgning og CV laves så målrettet som overhovedet muligt.

På den måde forøger du dine chancer for at komme i betragtning til stillingen blandt de mange ansøgere. Du viser også over for arbejdsgiveren at du har valgt at fremhæve netop de faglige kompetencer, der bliver efterspurgt i stillingsoplaget, så der sker et bedre match mellem dig og virksomheden.

Her på siden kan du finde gode og brugbar tips til hvordan du kan tage kontakt til virksomheden på forhånd og få skrevet et målrettet CV og ansøgning. Klik ind på vores artikler og bliv klogere på alt det der er godt at vide inden for jobsøgning.

Dine kompetencer

En af de ting der kan optræde som en stopklods for mange under jobsøgningsprocessen, er ofte manglen på overblik over hvilke kompetencer man egentlig kan byde ind med på sin næste arbejdsplads.

Kompetencer kan både være af personlig og faglig karakter, og det er netop disse du skal fremhæve de rigtige steder i din ansøgning og CV.

For at hjælpe dig med at danne et overblik over de mange ting du kan bidrage med, kan du med fordel hente skabelonen Kompetenceoverblik og skabe en visuel oversigt over alle dine gode egenskaber.

Din ugekalender

Når du skal til at tage virksomhedskontakt som du kan læse mere om på trin 3, kan det være en god idé at få noteret alle dine gøremål ned i en separat ugekalender, der kun omhandler din jobsøgning.

Her gælder det om at samle alle informationer på virksomheder du har taget kontakt til, så du kan følge med i ansøgningsprocessen fra start til slut.

Hent derfor skabelonen Min ugekalender for at skabe overblik over ansøgningsfrister, opfølgning på virksomhedskontakt mm.

Brutto CV’et

Med et brutto CV kan du samle alle dine informationer vedrørende uddannelse, jobfunktioner og faglige såvel som personlige kompetencer på et og samme sted.

Meningen med brutto CV’et er netop at få et samlet overblik over alle de ting, der hører til et CV, før det målrettede CV kommer i spil. Humlen er nemlig at udvælge kompetencerne fra brutto cv’et som er efterspurgt i stillingsopslaget, så dit endelige CV kan blive så skræddersyet som overhovedet muligt til stillingen. Derfor kommer du til at redigere i dit brutto cv løbende under din jobsøgning.

Hjælp
Jobeffekt ChatBot dansk logo engelsk logo close
Jobson
Hej, jeg hedder Jobson.
Jeg er Jobeffekt’s ChatBot. Jeg kan hjælpe dig med at navigere på vores hjemmeside. Du kan finde hjælp til at skrive en ansøgning, udarbejde dit CV – og generelt få information om vores site. Klik på nedestående links og hvis du er i tvivl om noget, så skriv ”hjælp”.