Job som seniorer

Hjem Artikel Job som seniorer

Job som seniorer

Job som seniorer - Hvem, Hvad, Hvor?

Er det sværere for seniorer at få et arbejde? Muligvis. Hvis man kigger på statistikken, så ses det i hvert fald tydeligt at målgruppen af folk over 55 år bruger længere tid på at få et arbejde, end de 35-45-årige. Det statistikken ikke fortæller noget om er hvorfor det forholder sig sådan.

Som ivrig bruger af de sociale medier støder jeg ofte på kommenterer fra mennesker der tilhører målgruppen ”Det grå guld”, som er overbevist om at de bliver diskrimineret på baggrund af deres alder. Der går sjældent en uge uden en historie om en jobansøgning der er blevet afvist meget hurtigt, og nogle gange næsten i samme øjeblik som ansøgningen er sendt afsted. Det er naturligvis ikke usandsynligt at rekrutteringssystemerne automatisk fravælger efter alder. Men det er der vel ikke noget nyt i!?

At jobsøgere bliver diskrimineret sker dagligt og sådan vil det også være i fremtiden. Denne artikel vil fokusere på hvad seniorer i stedet for skal koncentrere sig om i deres bestræbelse for at komme i arbejde for det er højst sandsynligt ikke kun et spørgsmål om alder.

Hvil ikke på lauerbladene

Egentlig er seniorers jobsøgningen ikke så meget anderledes fra alle andres jobsøgning. Det kræver stadig en målrettet indsats at få et nyt job, og masser af knofedt. Ifølge Erhvervspsykolog Dennis Madsen: ”handler det om at starte allerede i det øjeblik du ved at din ansættelse stopper. Dennis Madsen argumenterer for at Self- efficacy, som kan defineres som individets indre tro på egne evner til at opnå en given målsætning, er afgørende for udfaldet af din jobsøgning.

Jobsøgere som er i arbejde eller nyledige jobsøgere har en højere Self- efficacy da de ikke på samme måde som langtidsledige har oplevet det pres og afslag på jobansøgninger, og har derved stærkere forudsætninger for at komme i et nyt arbejde.

Dette argument støttes også af overlevelseskurven som viser at de fleste ledige går i arbejde mellem 0-8 ugers ledighed. Derefter går det stejlt ned af bakke.

Selvom det aldrig er behageligt at blive afskediget, så er der ikke nogen grund til at seniorer frygter ledighed mere end den yngre generation. Seniorer har oftest en bundsolid erfaring at trække på, samt en bredere viden inden for deres fag, og så har de også fordelen i aldrig at have syge børn der skal passes. Så ud over en hurtig indsats så er det vigtigt at bevare et højt engagement og et positivt syn på at muligheden for at vende tilbage på arbejdsmarkedet.

For at vende hurtigt tilbage i arbejde kan du følge nedenstående 3 links til andre artikler der kan hjælpe dig i din jobsøgning.

 1. Planlæg din jobsøgning (Link til artikel)
 2. Opdater dit materiale (Link til CV og ansøgning)
 3. Brug dit netværk (Link til artikel)

Som supplement til artiklerne kan du med fordel også læse Ballisagers rekrutteringsanalyse som kommer de med 5 konkrete forslag der kan optimere din jobsøgning som seniorer.

 1. Fokusér på din motivation for jobbet/virksomheden fremfor din erfaring.
 2. Formulér, hvilken værdi du kan skabe, og lad i højere grad din erfaring tale for sig selv.
 3. Vær nysgerrig – pas på med Kloge Åge.
 4. Fokusér på, hvordan du kan bidrage til virksomhedens udvikling, og vis at du ikke har travlt med at gå på pension.
 5. Identificér dig med dine kompetencer, ikke din alder.

Andre muligheder

 • SeniorErhverv
 • Bliv selvstændig
 • SeniorJob
 • Seniorførtidspension

28 May 2020

Relaterede artikler